< sekcia Regióny

Rekordnú omeletu zo Žiliny pripravili zo 718 vajec

Ilustračné foto. Foto: Screenshot Facebook

Samotná doba smaženia zmesi trvala po finálnu degustáciu viac ako jeden a pol hodiny.

Žilina 14. októbra (TASR) - Občianske združenie Nobis Porospere zo Žiliny sa v piatok 12. októbra, v predvečer Svetového dňa vajec, ktorý sa traduje od roku 1966, zapísalo do Knihy slovenských rekordov. Pre Žilinčanov pripravilo najväčšiu omeletu zo 718 vajec. TASR informoval rekordológ Igor Svítok z certifikovanej organizácie Slovenské rekordy.

Na gurmánske dielo použilo okrem vajec aj jarnú cibuľku, papriku, olej, soľ, korenie. "Všetko sa dialo pod dohľadom odborníkov - šéfkuchárov Romana Pekného a Michala Mileca. Tí dbali na to, aby omeleta bola chutná a nepripálila sa," priblížil rekordológ.

Samotná doba smaženia zmesi trvala po finálnu degustáciu viac ako jeden a pol hodiny. Po prevzatí certifikátu za platný slovenský rekord nasledovalo omeletové hodovanie, o ktoré bol podľa Svítoka veľký záujem.

Páči sa mi TERAZ.SK na Facebooku

Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy z TASR priamo na vašom Facebooku.