Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Trenčianskych Tepliciach prenocovalo viac ľudí, zostali však kratšie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Remiaš

Meniacim sa podmienkam sa podľa Škultétyho musí prispôsobiť i typická kúpeľná destinácia, akou sú Trenčianske Teplice.

Trenčianske Teplice 18. januára (TASR) – V kúpeľnom meste Trenčianske Teplice sa v minulom roku ubytovalo 78.750 hostí, čo predstavuje medziročný nárast počtu ubytovaných o 8,02 percenta.

Ako informoval predseda Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trenčianske Teplice a primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty, najsilnejším mesiacom v počte ubytovaných bol v minulom roku júl, kedy sa v meste ubytovalo 9218 hostí. V júli zaznamenali hotely a penzióny 43.457 prenocovaní, čo je oproti roku 2016 pokles.

"Aj tieto čísla potvrdzujú pokračujúci trend skracovania dĺžky pobytov v destináciách vo všeobecnosti. V prípade kúpeľnej destinácie ide aj o dôsledok obmedzovania preplácania kúpeľnej liečby zo strany zdravotných poisťovní za posledné dve desaťročia a znižovania počtu klasických dlhodobých liečebných pobytov. Nahrádzajú ich kratšie kúpeľné pobyty samoplatcov, ale aj relaxačné či rodinné pobyty a firemné podujatia," doplnil Škultéty.

Meniacim sa podmienkam sa podľa neho musí prispôsobiť i typická kúpeľná destinácia, akou sú Trenčianske Teplice. Popri významných investíciách do infraštruktúry v minulých rokoch (výstavba Hotela Panorama, rekonštrukcia kúpeľných hotelov Pax a Krym, Zelenej žaby, námestia, SINA, zriadenie novej turistickej informačnej kancelárie a pod.) bola spracovaná aj nová stratégia rozvoja destinácie cestovného ruchu.

"OOCR sa v spolupráci s mestom a ostatnými členmi združenia bude orientovať na rozvoj kvalitnej celoročnej kultúrnej ponuky. Štyri nosné tematické produkty – Literárna jar, Hudobné leto, Divadelná jeseň a Plesová zima majú za cieľ nielen obohatiť spektrum spoločenských a kultúrnych podujatí pre kúpeľných hostí, ale prilákať aj nové cieľové skupiny. Novinkou budú aj zvýhodnené ubytovacie balíčky pre návštevníkov kultúrnych podujatí, ktoré majú za cieľ rozšírením programovej ponuky predĺžiť pobyt v destinácii," doplnil primátor.

Tohtoročné aktivity OOCR Trenčianske Teplice sú kryté schváleným rozpočtom vo výške 630.000 eur. "To, že turizmus je pre Trenčianske Teplice prioritou, deklaruje i fakt, že sa rozpočet OOCR od roku 2012 zvýšil zo 110.000 eur až na tohtoročnú úroveň," uzavrel Škultéty.