Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov v Trnave má viaceré podujatia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úvodné ekumenické služby Božie budú 18. januára o 19.30 h v Kostole sv. Jakuba, na nich prednesie homíliu trnavský arcibiskup Ján Orosch.

Trnava 16. januára (TASR) – Cirkvi v Trnave sa aj v tomto roku zapoja do Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov. Od piatka 18. do piatka 25. januára sa uskutoční viacero ekumenických podujatí.

Úvodné ekumenické služby Božie budú 18. januára o 19.30 h v Kostole sv. Jakuba, na nich prednesie homíliu trnavský arcibiskup Ján Orosch. Záverečné stretnutie bude 25. januára o 18. hodine v evanjelickom kostole. S príhovorom vystúpi kazateľ Cirkvi bratskej v Trnave Juraj Kohút. Informoval hovorca Trnavskej arcidiecézy Dušan Kolenčík.

Na obidvoch stretnutiach bude účinkovať trnavský vokálny súbor Vox Aurumque pod vedením Hany von Schlosser, ktorý bude interpretovať diela protestantských aj katolíckych skladateľov z obdobia 17. storočia.

Na Týždni modlitieb za jednotu kresťanov, ktorého tohtoročná téma je Len o spravodlivosť sa budeš usilovať, sa zúčastňuje v Trnave evanjelická cirkev a.v., rímskokatolícka, pravoslávna, gréckokatolícka, evanjelická cirkev metodistická i cirkev bratská. Počas jeho trvania bývajú v Bazilike sv. Mikuláša každý večer liturgie za jednotu kresťanov pre veriacich zo všetkých cirkví.