Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V prístavbe ZŠ Spartakovská v Trnave pribudne stovka miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Stavebné práce sa začali v októbri tohto roka a napriek krátkodobému prerušeniu, ktoré si vyžiadalo ochladenie pod bod mrazu, pokračujú aj v týchto dňoch.

Trnava 13. decembra (TASR) – Na jar budúceho roka by mala byť ukončená prístavba Základnej školy na Spartakovskej ulici v Trnave, v ktorej pribudne približne stovka miesta pre budúcich školákov a škôlkarov. Stavebné práce sa začali v októbri tohto roka a napriek krátkodobému prerušeniu, ktoré si vyžiadalo ochladenie pod bod mrazu, pokračujú aj v týchto dňoch. "Využívame každý deň, keď nám ešte počasie praje. Keď klesne teplota pod mínus päť stupňov, budeme musieť práce zastaviť," povedal Miroslav Horník z odboru investičnej výstavby mestského úradu.

Nová prístavba vyrastá na mieste bývalej drevenej prístavby, tzv. inpaka, ktorá stála v areáli školy niekoľko rokov. V minulosti slúžila ako priestor na výučbu, v posledných rokoch škola využívala objekt ako sklad nadbytočného nábytku. Výstavbe novej prístavby predchádzalo zbúranie nefunkčného objektu. V súčasnosti sú hotové základové pásy a základy novej stavby, aj odvodnenie, ktoré ústi do novovybudovaných vsakovacích jám. Dažďová voda tak nebude odtekať bez úžitku do kanalizácie, ale v letných horúčavách bude odparovaním zvlhčovať a ochladzovať vzduch, povedal Horník.

Prístavba bude jednopodlažná, s plochou strechou. S budovou školy bude prepojená chodbou, ktorá vyústi do priestoru medzi učebným pavilónom a telocvičňou. Súčasťou prístavby bude i novovybudované detské ihrisko s hracími prvkami a oplotením. V novom objekte budú dve triedy pre prvákov a dve učebne pre škôlkarov so samostatnými vstupmi, sociálnym zázemím a šatňami. Prví žiaci by mali zasadnúť do lavíc v septembri budúceho roka. Samospráva investuje do nových priestorov školy zhruba 600.000 eur.