Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Bratislave sa dnes pobeží 21 kilometrov pre deti

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Jedným z ambasádorov charitatívnej akcie je aj Matej "Sajfa" Cifra.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Štvrtý ročník charitatívneho behu "21 kilometrov pre deti" odštartuje dnes o 10.00 h na Partizánskej lúke v Bratislave. Športové podujatie, ktoré spustí Linka detskej istoty UNICEF, bude sprevádzať finančná zbierka. Jej výťažok má podporiť činnosť telefonickej linky a tým aj pomôcť deťom, ktoré na ňu volajú.

"Som rád, že prostredníctvom tejto aktivity môžem poskytnúť mladým ľuďom príklad ako zmysluplne tráviť voľný čas a zároveň pomôcť dobrej veci," uviedol na margo podujatia moderátor Matej "Sajfa" Cifra, ktorý je jedným z ambasádorov charitatívnej akcie. Okrem neho akciu podporí aj moderátorka Lenka Šóošová, ktorá povedie tohtoročný úsek rodinného behu. Na ňom bežia rodičia s deťmi do 12 rokov.

Účastníci si budú môcť okrem tejto trasy zmerať svoje sily aj na úsekoch dlhých tri, sedem a 21 kilometrov. Štartovné je minimálne 30 eur, ktoré poputujú na charitatívny účel. Účasť na rodinnom behu je bezplatná. V roku 2011 sa na štart postavilo 166 bežcov, pričom 164 prebehlo cieľ. Spolu zabehali 1640 kilometrov, pričom sa vyzbieralo 11.163 eur.

Bezplatná Linka detskej istoty denne vybaví 70 až 100 telefonátov od detí na Slovensku, ktoré sú v núdzi a nemajú komu zavolať. Svoje služby poskytuje od roku 1996, pričom pracuje v nepretržitej prevádzke vrátane víkendov a sviatkov.