Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Slavo K. mal vydierať podnikateľa z Košíc. Polícii unikal päť rokov

Na snímke z 19. mája 2017 zatknutie Slavomíra K., ktorý päť rokov unikal polícii. Foto: facebook/Polícia Slovenskej republiky

Pod hrozbou násilia mali od podnikateľa požadovať vysokú finančnú hotovosť, ako i splnomocnenia na užívanie jeho majetku.

Bratislava 24. mája (TASR) – Polícia zatkla dlhodobo hľadaného Slavomíra K. (45), ktorý bol na úteku od roku 2012. TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Strážcovia zákona zatkli muža v piatok (19. 5.) minulý týždeň. Najvyšší súd Slovenskej republiky Slavomíra K. v minulosti odsúdil za spáchanie hrubého nátlaku so zbraňou na trest odňatia slobody v trvaní päť rokov.

„V roku 2003 mal Slavomír K. ako člen organizovanej zločineckej skupiny spolu s ďalšími osobami vydierať košického podnikateľa. Pod hrozbou násilia mali od podnikateľa požadovať vysokú finančnú hotovosť, ako i splnomocnenia na užívanie jeho majetku. Pri domovej prehliadke bola u menovaného nájdená aj nelegálne držaná strelná zbraň,“ povedal Wäldl.

Slavomír K. bol podľa polície posledným členom tejto zločineckej skupiny, ktorý sa vyhýbal spravodlivosti. Samotné zatknutie prebehlo na jednej z rušných bratislavských ulíc po tom, ako zasahujúci policajti minimalizovali možné riziká súvisiace so zákrokom.

„Slavomír K. bol eskortovaný do Ústavu na výkon trestu v Bratislave, kde si bude odpykávať súdom uložený trest,“ dodal Wäldl.