Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V centre Bratislavy otvorili rozprávkové námestie, plávajú na ňom ryby

Na snímke slávnostné otvorenie Rozprávkového námestia v rámci festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti 15. augusta 2018 v Bratislave. Foto: TASR

Deti v kočíkoch i staršie v prítomnosti rodičov alebo starých rodičov sa na zaplnenom Rudnayovom námestí zabávali s klaunmi, cirkusantmi, žonglérmi a choduliarmi.

Bratislava 15. augusta (TASR) – Najmä pre deti pripravili organizátori z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) v stredu podvečer program pod názvom Rozprávkové námestie. V troch susediacich priestoroch centra mesta na Panskej ulici, Rudnayovom a Rybničnom námestí mohli všeličo vidieť aj si vyskúšať.

Deti v kočíkoch i staršie v prítomnosti rodičov alebo starých rodičov sa na zaplnenom Rudnayovom námestí zabávali s klaunmi, cirkusantmi, žonglérmi a choduliarmi. Pozreli si aj rozprávku Divočiny so živou hudbou o obyčajnom Maxovi s neobyčajnou fantáziou, ktorú im zahralo divadlo Odivo z Banskej Bystrice. Súčasťou podujatia bolo slávnostné otvorenie rozprávkového námestia.

"Je tu vhodný rozprávkový priestor pri Gašparkove a Bibiane, ktorý sme vizuálne spestrili desiatkami rýb a inými objektmi výtvarníka Fera Liptáka. Budú tu až do septembra a uvidíme, ako na to zareaguje verejnosť," povedal pre TASR riaditeľ BKIS Vladimír Grežo.

Rozprávkové námestie tvoria ryby "plávajúce" na trávniku i na okolitých lampách. Výtvarne sú spestrené tiež niektoré budovy či strom pri Bibiane. Na chodníkoch sú nakreslené skákačky, ktoré si môže hocikto vyskúšať.

"Ryby sú tu preto, lebo patria k Dunaju aj k rozprávkam. A veselo s divadlom tu bude opäť v nasledujúce stredy. Preto sa príďte opäť rozprávkovo zabaviť," pozval prítomných starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.