Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Dudinciach sprístupnili pocitový chodník pre chodenie naboso

Pocitový chodník, kde sa chodí naboso a tiež fitpark sprístupnili v lete Kúpele Dudince v susedstve svojho liečebného domu Smaragd. Určené sú nielen klientom kúpeľov, ale zdarma aj širokej verejnosti. Dudince, 21. augusta 2019. Foto: EASYFOTO TASR - Jozef Poliak

Chodenie naboso po jednotlivých povrchoch chodníka, ako sú piesok, kameň, drevo, šišky, tráva či kôra stromov, dodáva telu pocit rovnováhy a pozitívne pôsobí na organizmus.

Dudince 21. augusta (TASR) - Pocitový chodník, kde sa chodí naboso a tiež fitpark sprístupnili v lete Kúpele Dudince v susedstve svojho liečebného domu Smaragd. Určené sú nielen klientom kúpeľov, ale zdarma aj širokej verejnosti.

"Pocitový chodník naboso je relaxačná aktivita, ktorá má aj pozitívny účinok na zdravie ľudí," uviedla pre TASR hovorkyňa kúpeľov Andrea Petrušová.

Chodenie naboso po jednotlivých povrchoch chodníka, ako sú piesok, kameň, drevo, šišky, tráva či kôra stromov, totiž dodáva telu pocit rovnováhy a pozitívne pôsobí na organizmus. "Prostredníctvom chôdze bosými nohami a kontaktom s jednotlivými povrchmi chodníka dochádza k stimulácii mnohých nervových zakončení, čím telo získa množstvo pozitívnych vnemov a zážitkov," priblížila Petrušová.

Chôdza naboso je indikovaná u pacientov po náhlych cievnych mozgových príhodách, pri ochoreniach pohybového aparátu, plochej nohe, pri poruchách stability, pri polyneuropatiách, pri nácviku správneho stereotypu chôdze, pri ochoreniach srdcovo-cievneho systému, vhodná je aj ako prevencia pred týmito chorobami.

V areáli je zriadený tiež fitpark s ôsmimi cvičebnými strojmi na spevnenie svalstva a zlepšenie motoriky nenáročnými cvikmi.