Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Veľká NEHODA v Hornom Hričove: Zrazila sa sanitka s autom

Snímka z miesta nešťastia. Foto: TASR Polícia SR

Zdravotníci ošetrili spolu osem zranených, z ktorých boli všetci pri vedomí. Traja z nich utrpeli stredne ťažké poranenia a piati sa zranili ľahko.

Horný Hričov 17. mája (TASR) – Pri zrážke vozidla dopravnej zdravotnej služby s autom na ceste I/61 v Hornom Hričove (okres Žilina) sa vo štvrtok zranilo osem ľudí – päť ľahko a traja stredne ťažko. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

"Volanie na tiesňovú linku 155 sme prijali o 10.43 h. Na miesto sme vyslali päť posádok záchrannej zdravotnej služby, vrátane leteckých záchranárov. Ošetrili spolu osem zranených, z ktorých boli všetci pri vedomí. Traja z nich utrpeli stredne ťažké poranenia a piati sa zranili ľahko. Do nemocníc v Považskej Bystrici, Žiline a Martine previezli sedem pacientov, jeden zo zranených prevoz do nemocnice odmietol," uviedla Krčová.



Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková TASR informovala, že posádka leteckých záchranárov zo Žiliny si do starostlivosti prevzala 79-ročnú pacientku, ktorá bola pri vedomí a utrpela poranenia viacerých častí tela. "Po poskytnutí neodkladného zdravotného ošetrenia ju preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave letecky transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine," doplnila.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jany Balogovej mal 24-ročný vodič Dacie Dokker jazdiaci smerom na Žilinu plynulo prejsť do protismeru, kde došlo k zrážke s vozidlom zdravotnej služby VW Transporter, ktoré viedol 55-ročný vodič. "Vo vozidle sa okrem vodiča prepravovalo šesť pacientov. Po zrážke skončila sanitka s prepravovanými osobami mimo cesty. Požitie alkoholických nápojov u vodičov polícia nezistila," dodala Balogová.

"Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Polícia obojsmerne odkláňala premávku na cestu II/519 cez Žilinu - Považský Chlmec. Premávka bola obojsmerne obnovená pred 13. hodinou. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Žiline," uzavrela krajská policajná hovorkyňa.