Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

V Ivanke pri Nitre by malo vzniknúť deväťjamkové golfové ihrisko

Ihrisko by malo vzniknúť v areáli golfovej akadémie. Projekt výstavby golfového ihriska je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Nitra 21. marca (TASR) - Spoločnosť Maximus SK, s.r.o. plánuje vybudovať v Ivanke pri Nitre nové golfové ihrisko GREEN MEADOWS. Deväťjamkové ihrisko s plochou 75.000 metrov štvorcových by malo vzniknúť v areáli súčasnej golfovej akadémie, ktorá pozostáva zo základnej golfovej infraštruktúry, tréningových lúk a jamkovísk. Projekt výstavby golfového ihriska je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Dôvodom rozšírenia súčasnej golfovej akadémie je zvyšujúci sa záujem o golf. Prevádzkovateľ chce sprístupniť tento šport čo najširšiemu okruhu záujemcov, pričom areál by mal prispieť k vytvorenie významného regionálneho centra cestovného ruchu. Územie, na ktorom vznikne nové golfové ihrisko, je v súčasnosti využívané ako cvičná golfová lúka, časť je určená pre rastlinnú poľnohospodársku výrobu a časť je nevyužívaná. Pozemky sú majetkovo vysporiadané, sú vo vlastníctve navrhovateľa projektu. Výstavba nového golfového ihriska by sa mala začať na jeseň tohto roka, ukončená by mala byť na jar 2014. Orientačné náklady na výstavbu sú vyčíslené na 300.000 eur. Po zrealizovaní zámeru by vznikli tri nové pracovné miesta.