Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

VIDEO: V Košiciach uhasili požiar v budove Daňového úradu

Požiar budovy Daňového úradu v Košiciach 27. februára 2018. Foto: TASR - Milan Kapusta

Požiar na streche historickej budovy vznikol v utorok približne o 10.30 h. Približne 160 pracovníkov úradu bolo evakuovaných, pri požiari sa nikto nezranil.

Košice 27. februára (TASR/Teraz.sk) - Požiar v budove Daňového úradu (DÚ) Košiciach, ktorá patrí Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR), sa podarilo uhasiť. TASR o tom informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Ivana Skokanová.

Keďže horela strecha šesťpodlažnej budovy a daňový úrad má od ŽSR prenajaté prvé a druhé nadzemné podlažie a prvé podzemné podlažie, tieto priestory podľa hovorkyne požiar nezasiahol.



"Dokumentácia daňového úradu zostala taktiež nepoškodená vzhľadom na to, že sa uchováva v suteréne. Všetky daňové priznania sú navyše skenované, a teda ukladané aj elektronicky. Údaje o všetkých dokumentoch sú uložené aj v informačných systémoch finančnej správy – akékoľvek úradné záznamy sú vždy zaprotokolované. Ani v prípade takýchto požiarov tak finančná správa žiadne dáta nestratí," skonštatovala Skokanová.

DÚ Košice bude v stredu (28.2.) zatvorený a fungovať nebude ani podateľňa. O všetkých zmenách bude finančná správa informovať prostredníctvom svojho portálu.



Požiar na streche historickej budovy vznikol v utorok približne o 10.30 h. "Približne 160 pracovníkov DÚ bolo evakuovaných, pri požiari sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa," dodala Skokanová.

Daňový úrad sa do priestorov budovy ŽSR presťahoval k 1. novembru 2017.