Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Krupine končí priamy spoj s Bratislavou

Autobusy SAD Zvolen. Foto: TASR - Branislav Račko

Dopravca argumentuje, že všetky tieto diaľkové spoje sú nerentabilné.

Krupina 13. júna (TASR) - Problémy s udržaním priameho spojenia z okresného mesta na strednom Slovensku do Bratislavy môže mať od jesene nielen Banská Štiavnica, ale aj susedná Krupina. Aj v tomto meste totiž plánuje dopravca SAD Zvolen zrušiť od 30. júna priamy denný autobusový spoj do hlavného mesta. Krupinčania, podobne ako obyvatelia B. Štiavnice, sa však s dopravcom nateraz dohodli, že spoje budú premávať ešte do konca septembra.

Dopravca argumentuje, že všetky tieto diaľkové spoje sú nerentabilné. Primátor Krupiny Radoslav Vazan však tvrdí, že spoje bývajú plné, a najmä v nedeľu pomáhajú študentom stredných a vysokých škôl dostať sa bezproblémovo do cieľa.

"Bojujeme spolu s primátorkou Banskej Štiavnice za zachovanie týchto spojov v smere na Bratislavu, pretože je to pre nás nesmierne dôležité dopravné spojenie. Verím, že dopravca nakoniec tento spoj nezruší a pristúpi na naše argumenty. Ten spoj je totiž podľa našich zistení vyťažený a aj ekonomicky udržateľný," povedal Vazan pre TASR.

Už v najbližších dňoch sa uskutoční spoločné rokovanie vedenia samospráv Banskej Štiavnice a Krupiny s dopravcom a snaha je prizvať na toto rokovanie aj zástupcov Banskobystrického samosprávneho kraja.