Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

V Kulturparku sa na festivale odprezentujú košické ZUŠ

Kasárne Kulturpark v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Cieľom festivalu je podporiť vzdelávanie košických detí v ZUŠ a poskytnúť jednotlivým ZUŠ príležitosť prezentovať svojich talentovaných žiakov a ich prácu verejnosti.

Košice 12. mája (TASR) - V poradí siedmy ročník Festivalu základných umeleckých škôl (ZUŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa uskutoční v utorok (14. 5.) v budove Alfa Kasárne/Kulturpark v Košiciach. Od 9.00 h budú môcť návštevníci vidieť divadelné predstavenia žiakov ZUŠ Bernolákova. Od 17.00 h vystúpia hudobníci jednotlivých ZUŠ na slávnostnom koncerte v priestoroch vyzdobených výtvarnými prácami žiakov. Mesto Košice o tom informuje na svojej webstránke.

V programe sa predstavia žiaci hudobných, literárno-dramatických, tanečných a výtvarných odborov košických základných umeleckých škôl - ZUŠ Bernolákova, ZUŠ Márie Hemerkovej, ZUŠ Jantárova, ZUŠ Kováčska a ZUŠ Irkutská.

Košická viceprimátorka Lucia Gurbáľová pripomenula, že v apríli si mesto spolu so svojimi ZUŠ slávnostným koncertom a oslavou v Dome umenia pripomenuli 240. výročia vzniku umeleckého školstva v Košiciach. Zdôraznila, že na košických umeleckých školách sa vždy stretávali kreatívni ľudia a formovali mnohí umelci. Výsledky ich umeleckej tvorivosti si verejnosť bude môcť pozrieť v utorok v Kulturparku.

"Cieľom festivalu je podporiť vzdelávanie košických detí v ZUŠ a poskytnúť jednotlivým ZUŠ príležitosť prezentovať svojich talentovaných žiakov a ich prácu verejnosti. Takisto týmto festivalom chceme propagovať dôležitosť umeleckého vzdelávania v spoločnosti a zvýšiť povedomie verejnosti o práci ZUŠ. Veríme, že aj tento festival pomôže zvýšiť záujem a priláka do našich umeleckých škôl ďalších talentovaných žiakov a možno aj budúcich umelcov," dodala Gurbaľová.