Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V L. Mikuláši začali s rekonštrukciou cesty tvoriacej hlavný ťah

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Radnica investíciu za takmer štyri milióny eur privítala, cesta je v zlom stave, sú na nej vyjazdené koľaje a rozpadnutý povrch vozovky. Mesto podalo investorovi pomocnú ruku.

Liptovský Mikuláš 5. augusta (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) začala s rekonštrukciou cesty I/18 v Liptovskom Mikuláši od mosta v Okoličnom po Palúdzku. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelária vedenia mesta.

Radnica investíciu za takmer štyri milióny eur privítala, cesta je v zlom stave, sú na nej vyjazdené koľaje a rozpadnutý povrch vozovky. Mesto podalo investorovi pomocnú ruku. Ako predprípravu dalo osadiť popri ceste nové obrubníky v dĺžke takmer dvoch kilometrov, aby sa v budúcnosti už nezasahovalo do novopoloženého asfaltu.

Práce by mali trvať 65 dní, po ich dokončení bude mať nový povrch celý úsek cesty I. triedy v intraviláne mesta. Práce by mali prebiehať nonstop v dvojzmennej prevádzke. V úsekoch, kde nebývajú ľudia, aj v noci. Premávka bude riadená prenosným dopravným značením a operatívne regulovčíkmi.