Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Lazanoch a Koši horeli rodinné domy, dvaja zranení

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili za účelom lokalizácie požiaru dva hasebné prúdy, uviedol hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Koš/Lazany 8. januára (TASR) - V rodinných domoch v dvoch obciach Prievidzského okresu v noci na utorok horelo. Následkom požiarov v Koši a Lazanoch utrpeli zranenia i dve osoby, informoval v utorok TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Požiar rodinného domu v Koši ohlásili hasičom v pondelok (7.1.) krátko pred polnocou. Pri udalosti zasahovali ôsmi príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s troma kusmi techniky, ktorým asistovali členovia Dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) obcí Koš a Lehota pod Vtáčnikom. "Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili za účelom lokalizácie požiaru štyri hasebné prúdy za súčasného ochladzovania susedných domov a rozoberania konštrukcie strechy postihnutého objektu," opísal Petrík. Požiar, následkom ktorého sa jedna osoba intoxikovala splodinami horenia, hasiči podľa neho zlikvidovali krátko po 2.00 h.

V utorok krátko pred 1.30 h zase hasičom nahlásili požiar v pivnici rodinného domu v Lazanoch. Pri udalosti zasahovali štyria príslušníci HaZZ z Prievidze s dvoma kusmi techniky, ktorým asistovali členovia DHZ z Nedožier–Brezian a Nitrianskeho Pravna.

"Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili za účelom lokalizácie požiaru dva hasebné prúdy. Požiar, následkom ktorého sa jedna osoba intoxikovala splodinami horenia, zlikvidovali hasiči o 3.30 h," dodal Petrík.

Príčiny vzniku oboch požiarov sú v štádiu zisťovania.