Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Piatok tekvicového rozžiaria centrum Nitry vyrezávané lampáše

Ilustračná snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Počas podujatia predstaví Divadlo Andreja Bagara v Nitre aj novú Divadelnú zónu, ktorá vyrastie na trávniku pred budovou divadla na Svätoplukovom námestí.

Nitra 16. októbra (TASR) – Kupecká ulica na pešej zóne v Nitre sa v piatok (18. 10.) rozžiari svetlom z tekvicových lampášov. Od popoludnia sa tu bude konať pravidelné jesenné podujatia s názvom Piatok tekvicového. Okrem vyrezávania tekvíc sú pre návštevníkov pripravené koncerty, varenie tekvicovej polievky a ochutnávka rôznych špecialít z tekvice.

Počas podujatia predstaví Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre aj novú Divadelnú zónu, ktorá vyrastie na trávniku pred budovou DAB na Svätoplukovom námestí. Tvoriť ju bude dizajnové sedenie navrhnuté architektkami so skupiny Woven. „Chceme sa takouto formou zapojiť do komunitného života v centre Nitry. Návštevníci podujatia si tak budú môcť v piatok 18. októbra prvýkrát vyskúšať systém tohto dizajnového sedenia, na ktoré sme získali grant z mesta Nitry a Nitrianskej komunitnej nadácie,“ uviedla projektová manažérka DAB Slavka Civáňová.

Nová Divadelná zóna bude verejnosti k dispozícii od jari do jesene, teda v mesiacoch, keď počasie dovoľuje sedieť vonku. „Aj touto formou sme chceli prispieť k zútulneniu verejného priestoru v blízkosti divadla. Na samotnej výrobe diela sa podieľali aj naše divadelné dielne. V Piatok tekvicového si budú môcť návštevníci Divadelnej zóny vyskúšať vyrezávanie tekvíc pod vedením nitrianskeho výtvarníka Viliama Šulíka a pripravené je aj vystúpenie našej divadelnej retro kapely Živica,“ dodala Civáňová.