Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Piešťanoch pribudli kontajnery na drobný elektroodpad

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Sieť kontajnerov, ktorú buduje organizácia zodpovednosti výrobcov ASEKOL SK od roku 2016, umožnila doteraz takto vyzbierať už takmer 10 ton tohto odpadu.

Piešťany 25. apríla (TASR) - Piešťany sa stali piatym mestom, kde boli rozmiestnené červeno – biele kontajnery na zber drobného elektroodpadu. Spolu jedenásť kontajnerových nádob poskytne obyvateľom kúpeľného mesta možnosť zberu malých elektrospotrebičov, akými sú fény, mixéry, mobilné telefóny či batérie a akumulátory.

Umiestnené budú na uliciach Vážska, Teplická, Vodárenská, Valová, Andreja Hlinku, v mestskej časti Kocurice a ďalších.

Sieť kontajnerov, ktorú buduje organizácia zodpovednosti výrobcov ASEKOL SK od roku 2016, umožnila doteraz takto vyzbierať už takmer 10 ton tohto odpadu. V rozširovaní bude pokračovať podľa konateľa organizácie Ronalda Blaha aj v roku 2018, v rokovaní je s ďalšími mestami. Doterajšie skúsenosti s fungovaním kontajnerov sú pozitívne, poukazujú na to i referencie z miest, kde ich používajú.

"Mesto Šaľa privítalo možnosť priblížiť zber drobného elektroodpadu obyvateľom. Rozmiestnením uvedených kontajnerov dostali možnosť zbaviť sa ho operatívne a nemusia ho nosiť do zberného dvora. Svedčia o tom aj množstvá, v našom meste sa zhruba každé tri mesiace vyzbiera asi jedna tona," uviedla Edita Haládiková z referátu životného prostredia na mestskom úrade v Šali. "Hlohovec rozšíril systém triedeného zberu v novembri 2016 rozmiestnením deviatich kontajnerov. Skúsenosti s osadením sú pozitívne," informovala Dagmar Petrovská, vedúca odboru životného prostredia na mestskom úrade v Hlohovci.