Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V Šali vybudovali v MŠ Budovateľská novú kanalizáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu stará kanalizácia spôsobovala počas uplynulého školského roka viaceré nepríjemnosti.

Šaľa 5. augusta (TASR) - Materská škola (MŠ) Budovateľská v Šali má novú kanalizáciu. Mesto sa jej výstavbou rozhodlo riešiť havarijný stav pôvodných inžinierskych sietí.

Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu stará kanalizácia spôsobovala počas uplynulého školského roka viaceré nepríjemnosti. "Niekoľkokrát sa musela dokonca obmedziť prevádzka škôlky, neraz sa z nej šíril nepríjemný pach," uviedla.

Problémy celkom neodstránilo ani prečistenie potrubia. Podľa radnice si situácia v MŠ preto vyžiadala trvalé riešenie. "Počas školského roka by bolo výstavbu kanalizácie náročné realizovať, preto sme využili mesiac júl, keď bola škôlka mimo prevádzky. Mesto vyčlenilo z rozpočtu viac ako 9000 eur na vybudovanie novej prípojky," vysvetlila Kollerová. Ako doplnila, MŠ Budovateľská je v auguste takzvanou zbernou škôlkou, ktorú bude až do septembra navštevovať viac ako 60 detí.