Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

NEŠŤASTIE: V Sekuliach na železničnej stanici zabila mladíka elektrina

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Drozd

Polícia upozorňuje, že priestory na železničných staniciach, v ktorých sa tragická udalosť stala, sú pre verejnosť uzatvorené.

Sekule 6. decembra (TASR) – Na železničnej stanici v obci Sekule zasiahol elektrický prúd 18-ročného mladého muža, ktorý na mieste zraneniam podľahol. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

K udalosti došlo v stredu (5.12.) o 21.34 h na železničnej stanici Sekule. "Mladý muž vyliezol na posledný vozeň odstaveného vlaku pomocou železničného rebríka, ktorý je súčasťou tohto vozňa, kde ho zasiahol elektrický prúd," uviedla Kredatusová. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Okrem zasiahnutého mladíka tam s ním bola aj ďalšia osoba vo veku 17 rokov. "Zasiahnutého mladíka z Bratislavy sa pokúšala oživiť záchranná služba z Moravského Sv. Jána, ale bez výsledku," doplnila hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Polícia upozorňuje, že priestory na železničných staniciach, v ktorých sa tragická udalosť stala, sú pre verejnosť uzatvorené. "Je to z bezpečnostných dôvodov. Ide predovšetkým o zdravie cestujúcich, ale aj z dôvodu, aby nebola ohrozená železničná doprava. Zásah elektrického prúdu z trakčného vedenia môže byť až 25.000 voltov. Trakčné vedenie si dokáže človeka pritiahnuť až zo vzdialenosti jedného metra," upozornila policajná hovorkyňa.