Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V sobotu otvorí Dopravný podnik Bratislava svoje brány

historický autobus Foto: TASR

Návštevníci sa budú môcť tešiť na jazdu zručnosti vodičov autobusov mestskej hromadnej dopravy či historické vozidlá.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava túto v sobotu otvorí svoje brány. V priestoroch vozovne Jurajov dvor v bratislavskej Trnávke budú môcť návštevníci vidieť jazdu zručnosti vodičov autobusov mestskej hromadnej dopravy či historické vozidlá. Na Deň otvorených dverí prídu aj vodní slalomári Peter a Pavol Hochschornerovci.

Otvorené dvere bude mať Dopravný podnik Bratislava od 10.00 do 15.00 h. Ako TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Agáta Staneková, podnik už tradične ponúkne prehliadku svojho vozidlového parku. "Na svoje si prídu nielen nadšenci histórie, ale aj všetci fanúšikovia vozidiel hromadnej dopravy," priblížila. Ak budú mať návštevníci záujem, dostanú aj výklad ku všetkým vystaveným vozidlám a na zvedavé otázky im odpovedia zamestnanci DPB. Nebude chýbať ani prehliadka špeciálneho vozidla ťažkého odťahu a jazda Prešporáčikom či Cabrio busom po areáli vozovne. "Tú spestrí medzizastávka na plničke CNG, kde si návštevníci budú môcť pozrieť plnenie vozidla stlačeným zemným plynom," poznamenala hovorkyňa.

I pre najmenších je pripravený špeciálny program. Chlapci a dievčatá sa môžu hrať v detskom kútiku mladého Slovanistu či so šašom Marošom, zaskáču si na nafukovacom hrade a spolu s rodičmi budú môcť súťažiť o tombolové ceny. Všetci priaznivci si môžu pozrieť aj medaily, ktoré so sebou prinesú, a na pódiu nebude chýbať ani ich plavidlo, na ktorom dosahujú famózne výsledky.

Aj na tento rok je pripravený hudobný program. O spríjemnenie atmosféry sa postará superstárista Jakub Petraník, Vašo Púčik s country pesničkami a swingom a program na záver odpália rockeri zo skupiny Gladiator. Celú akciu bude slovne sprevádzať moderátor Gregor Mareš.