Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vianočný Bazár Chalaňov bude opäť pomáhať i zabávať

Vianočný Bazár Chalaňov sa už teší na návštevníkov /span> Foto: Vianočný Bazár Chalaňov / Picasa

Návštevníci tohtoročného Vianočného Bazáru Chalaňov sa môžu tešiť na jeho vychýrené palacinky, ale aj na nakladané hermelíny od Jakaba.

Bratislava 15. decembra (TASR) – Vianočný Bazár Chalaňov už deviatykrát ponúkne na predaj veci, ktoré dostanú druhú šancu a zároveň ich predaj pomôže tým, ktorí to potrebujú. Charitatívne podujatie sa koná v sobotu a nedeľu (16.12.) v bratislavskom V-Klube na Námestí SNP.

Veci na predaj v rámci bazáru prinesú, tak ako každý rok, aj Marián Miezga, Lukáš Latinák a Róbert Jakab, zakladatelia a tváre projektu. "Už teraz čakajú tri škatule na bazár a veci v nich sa veľmi tešia na nových majiteľov. Ešte musím prebehnúť šatník, lebo tam každoročne nájdem nejaké kusy s počtom nosení v priebehu roka – nula," povedal v tejto súvislosti Latinák.

Miezga priznal, že každý rok je niečím výnimočný. "Vždy nás niečím prekvapí – či už ľuďmi, ktorí nás počas víkendu navštívia, alebo netradičnými prinesenými vecami či koncertnou náladou počas Vianočného Žúru Chalaňov. Veríme, že niečo navyše si naši návštevníci odnášajú aj vďaka predvianočnej atmosfére a posolstvu, ktoré Vianočný Bazár Chalaňov v sebe každoročne nesie," povedal.

Návštevníci tohtoročného Vianočného Bazáru Chalaňov sa môžu tešiť na jeho vychýrené palacinky, ale aj na nakladané hermelíny od Jakaba.

Veci, ktoré si počas víkendu nenájdu svojich šťastných majiteľov, neskončia v koši. Naopak, poputujú ďalej ľuďom, ktorí ich potrebujú a môžu využiť – či už v rómskych osadách, sociálne znevýhodnených rodinách, či u bezdomovcoch.

Zozbierané finančné prostriedky sa tento rok prerozdelia medzi občianske združenie (OZ) Imobilio, OZ CDKL5 Slovakia, OZ Equity a OZ Babie leto. Peniaze tak pomôžu napríklad rodinám s ťažko chorými deťmi, aby mohli absolvovať čo najviac rehabilitácií, telesne postihnutým mladým ľuďom na zapojenie sa do športových turnajov s paralympijským športom boccia, ale aj deťom zo sociálne znevýhodnených rodín a rómskych osád, aby sa spolu integrovali a vytvárali nové priateľstvá.

Bodkou za touto víkendovou charitatívnou akciou býva Vianočný Žúr Chalaňov. Tento rok bude v pondelok 17. decembra v bratislavskom klube MMC.