Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vo Vrábľoch bojujú proti načierno ubytovaným zahraničným robotníkom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Cieľom petície podľa jej signatárov nie je zabrániť zahraničným robotníkom pracovať či bývať vo Vrábľoch, sú však proti ich nelegálnemu ubytovaniu.

Vráble 20. februára (TASR) – Obyvatelia Vrábeľ bojujú petíciou proti nelegálnemu ubytovaniu zahraničných pracovníkov v meste. Doteraz ju podpísalo niekoľko stoviek ľudí, na zasadnutí zastupiteľstva sa ňou budú 27. februára zaoberať aj mestskí poslanci.

Cieľom petície podľa jej signatárov nie je zabrániť zahraničným robotníkom pracovať či bývať vo Vrábľoch, sú však proti ich nelegálnemu ubytovaniu. „Podpísaní občania mesta Vráble žiadame primátora mesta a mestské zastupiteľstvo, aby v rámci kompetencií podnikli všetky kroky k tomu, aby cudzinci, ktorí sa prechodne zdržiavajú na území mesta za účelom práce, boli ubytovaní legálne, v zariadeniach na to určených," uvádza sa v petícii.

Zároveň sa v nej konštatuje, že obyvatelia mesta podporujú vznik ubytovne na Štúrovej ulici, kde bude možné zabezpečiť poriadok čistotu a bezpečnosť. „Sme si vedomí, že podniky v priemyselnom parku súrne potrebujú pracovnú silu a pokiaľ nechceme, aby tieto podniky od nás odišli, tak potrebujú pracovníkov, ktorí nie sú z Vrábeľ alebo zo Slovenska. Nesúhlasíme, aby zahraniční pracovníci boli načierno ubytovaní po bytoch na sídliskách a rodinných domoch," píše sa v petícii.