Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo Zvolene vydávali potraviny po druhý raz, dostalo ju asi 500 ľudí

Foto: TASR/Michal Svítok

V prvom kole vlani v novembri si potravinovú pomoc prevzalo viac ako 1000 Zvolenčanov v hmotnej núdzi.

Zvolen 12. marca (TASR) - Takmer 500 dávok potravinovej pomoci rozdalo v týchto dňoch v rámci druhého kola Mesto Zvolen. Okrem jednotlivcov si ju prevzali aj dve zariadenia sociálnej pomoci.

Podľa vedúcej odboru sociálnych vecí na Mestskom úrade vo Zvolene Márie Koreňovej mesto na základe žiadostí objednalo v druhom kole 610 potravinových dávok. Neprevzalo si ju nakoniec ale 112 žiadateľov. Je možné, že sa niektorí medzitým zamestnali a stratili tak možnosť získať pomoc, alebo sa jednoducho o vydávaní potravín nedozvedeli. Mesto však robilo niekoľko dní pred vydávaním potravín informačnú kampaň, ktorá bola dostupná pre všetkých. Zvyšok nerozdanej pomoci chcú darovať tamojšiemu domovu sociálnych služieb.

V prvom kole vlani v novembri si potravinovú pomoc prevzalo viac ako 1000 Zvolenčanov v hmotnej núdzi. Múku a cestoviny im mesto vydalo v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou v areáli Hronských kasární v mestskej časti Balkán, kde je sústredených najviac Rómov a v bývalom areáli firmy Márius Pedersen v centre mesta.

Potravinová pomoc je určená len najodkázanejším osobám v hmotnej núdzi, dôchodcom s prímom nižším ako 305 eur, ale aj detským domovom či deťom v náhradnej rodinnej starostlivosti. Ľudia dostali bezplatne 20 kg pšeničnej hladkej múky a rovnaké množstvo bezvaječných cestovín.