Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Vo zvolenskej pôrodnici sa v prvom polroku narodilo 529 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Najplodnejším mesiacom bol apríl, kedy na svet priviedlo svojho potomka 97 mamičiek.

Zvolen 17. júla (TASR) - V pôrodnici zvolenskej nemocnice sa rodí čoraz viac detí. Za prvý polrok 2016 ich tam prišlo na svet 529, z toho bolo 279 chlapcov a 250 dievčat. Je to o 63 bábätiek viac ako vlani za rovnaké obdobie.

Najplodnejším mesiacom bol apríl, kedy na svet priviedlo svojho potomka 97 mamičiek. Najčastejšími menami, ktorými pomenúvali rodičia svoje ratolesti, boli Hana, Ema, Sofia, Lukáš, Matej a Matúš. Rodičia však dávajú svojim deťom aj menej tradičné mená ako napríklad Džastyn, Enrique, Charles, Christian pre chlapcov a Larien, Rita, Rose a Zlatoslava pre dievčatá.

"Nesmierne nás teší, že záujem o našu pôrodnicu stále rastie, čo je vidieť aj na počte pôrodov," povedal primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Peter Molitoris.

Nemocnica Zvolen poskytuje na oddelení gynekológie a pôrodníctva komplexnú starostlivosť počas tehotenstva, pôrodu a v šestonedelí. Izby sú takzvané roomingové, čo znamená, že bábätko zostáva po narodení s mamou celých 24 hodín. Nemocnica má od roku 2005 status Baby friendlyhospital, čo znamená, že podporuje obetavé materstvo a dojčenie, čím zlepšuje zdravie detí a matiek.