Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VODIČI POZOR: Polícia vás skontroluje na týchto miestach

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Policajti si posvietia na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí vozidiel a zákazu používania telefónov počas šoférovania.

Bratislava 10. apríla (TASR) – Preveriť vedomosti vodičov z poskytovania prvej pomoci, skontrolovať povinnú výbavu, teda obsah a druhy autolekárničiek, ako aj overiť dodržiavanie viacerých pravidiel v súvislosti s cestnou premávkou. Aj to je cieľ štvrtkovej (11. 4.) preventívnej kontroly, ktorú na území Bratislavského kraja vykonajú policajti v spolupráci s pracovníkmi Slovenského Červeného kríža.

"V rámci kontroly sa policajti zamerajú aj na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Policajti si tiež posvietia na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí vozidiel a zákazu používania telefónov počas šoférovania. Zamerajú sa aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami, ako i povolenej rýchlosti či bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami.