Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vodný svet v Rajeckých Tepliciach dobudujú aj vďaka eurofondom

Areál vonkajších bazénov v kúpeľoch Aphrodite vybudujú podľa neho aj vďaka finančným prostriedkom z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast

Rajecké Teplice 16. apríla (TASR) – Do komplexu Vodný svet kúpeľov Aphrodite v Rajeckých Tepliciach pribudne po dobudovaní areálu dvoch vonkajších termálnych bazénov 740 metrov štvorcových (m2) vodnej a viac ako 3000 m2 oddychovej plochy. TASR o tom informoval viceprezident Slovenských liečebných kúpeľov, a.s. Rajecké Teplice Zdenko Miškolci.

Areál vonkajších bazénov vybudujú podľa neho aj vďaka finančným prostriedkom z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast v rámci zmluvne viazaných projektov vo výške 500.000 eur, pričom celková investícia je 3 milióny eur. „Pri vytváraní koncepcie vonkajšieho Vodného sveta sme sa inšpirovali aj v zahraničí, najmä v krajinách s rozvinutou tradíciou kúpeľníctva,“ uviedol Miškolci.

Dva vonkajšie termálne bazény spustili v kúpeľoch Aphrodite do prevádzky v októbri 2012. Oficiálne otvorenie vonkajšieho areálu Vodného sveta je naplánované na jún 2013, dodal Miškolci.