Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Voliť prezidenta sa chystajú aj pacienti v nemocnici vo Zvolene

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Erika Ďurčová

Na prezidentské voľby je vo Zvolene pripravených 38 volebných miestností, v ktorých bude takmer 400 členov volebných komisií.

Zvolen 22. marca (TASR) - Počas sobotných (23. 3.) prezidentských volieb sa chystajú voliť aj hospitalizovaní pacienti vo zvolenskej nemocnici. TASR informovala Eva Peterová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú patrí nemocnica vo Zvolene.

Dodala, že pacientov vopred informovali, že po vybavení volebného preukazu si cez víkend budú môcť uplatniť svoje volebné právo. "Zabezpečená je urna, s ktorou za nimi prídu zamestnanci nemocnice a členovia volebnej komisie k lôžku," objasnila. Dodala, že vedenie nemocnice vyšlo v ústrety aj zamestnancom. V priestoroch oddelenia jednodňovej zdravotnej starostlivosti pre nich podľa hovorkyne zriadilo volebnú miestnosť.

Na prezidentské voľby je vo Zvolene pripravených 38 volebných miestností, v ktorých bude takmer 400 členov volebných komisií. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Svatuška.

O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dalo pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať len do piatka. Hlasovací preukaz je platný len pre ten deň konania volieb, ktorého dátum je na ňom uvedený a len spolu s občianskym preukazom. S hlasovacím preukazom môže volič hlasovať kdekoľvek na Slovensku. Volebné miestnosti budú v sobotu otvorené od 7.00 h do 22.00 h.