Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

ZAPLAVENÉ CESTY AJ KRÚPY: Búrky vyčíňajú na východe Slovenska

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Zasahovať museli aj hasiči.

Vranov nad Topľou 12. júna (TASR) - Mestom Vranov nad Topľou sa v popoludňajších hodinách prehnala silná búrka. Cesty zaplavila voda.

Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková, intenzívna búrka, ktorá bola sprevádzaná silným vetrom, začala okolo 16.45 h, skončila približne o 17.00 h. "Mestskú časť Čemerné zasiahlo aj krupobitie," spomenula.

Podľa jej ďalších slov mestskú políciu zatiaľ občania nekontaktovali. "Zamestnanci oddelenia verejnoprospešných služieb sú v pohotovosti," uzavrela s tým, že doposiaľ žiadne škody nezaznamenali.

Medzilaborce/Čabalovce: Počas búrky padali približne trojcentimetrové krúpy

Počas búrky, ktorá zasiahla mesto Medzilaborce i neďalekú obec Čabalovce, padali aj približne trojcentimetrové krúpy.

Prietrž mračien, ktorá trvala v meste cca polhodinu, začala okolo 15.30 h. "Zaznamenali sme krúpy s priemerom približne tri centimetre," povedal pre TASR primátor Vladislav Višňovský s tým, že pravdepodobne išlo o lokálnu búrku. Škody zatiaľ hlásené nemali.

Podobný scenár pre TASR potvrdila aj starostka obce Čabalovce Helena Zjanová. "Padali krúpy vo veľkosti približne 2,5 až tri centimetre. Doteraz škody nikto nenahlásil. Prešla som obec, zatiaľ viditeľné škody na našom majetku nemáme," poznamenala s tým, že tie budú najskôr na úrode.

Podľa jej ďalších slov sa mierne zdvihla hladina miestneho potoka. "Máme protipovodňové opatrenia, tak toto nám tiež robí určitú funkciu," uzavrela.

Hasiči na východe Slovenska zasahovali v súvislosti s počasím dvakrát

Hasiči na východe Slovenska zasahovali v súvislosti s nepriaznivým počasím na dvoch miestach v Prešovskom kraji.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, zvýšenú hladinu vody zaznamenali na kruhovom objazde a prístupovej ceste do areálu firmy zaoberajúcej sa výrobou mäsa v meste Bardejov. "Jednotka vodu odčerpala a sprístupnila prechod motorovým vozidlám," doplnil.

Príslušníci boli privolaní aj k popadaným stromom za obcou Stakčín v smere na vodárenskú nádrž Starina v Sninskom okrese. "V úseku približne 50 až 60 metrov boli popadané tri stromy," priblížil.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach pre TASR uviedol, že v kraji v súvislosti s nepriaznivým počasím výjazdy nemali.