Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žalobu na výtržníkov z Ventúrskej doručili na súd

Situácia na Ventúrskej ulici po bitke. Foto: TASR/Adel Ghannam

Policajti v rámci objasňovania tohto skutku žiadajú o pomoc všetkých, ktorí si udalosť natáčali mobilom, aby záznam poskytli na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave I na Sasinkovej ulici.

Bratislava 13. júla (TASR) - Žaloba prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I vo veci obvinených siedmich futbalových fanúšikov, ktorí sa v stredu večer (10.7.) v centre Bratislavy dopustili bitky a výtržností, bola už doručená na príslušný súd - Okresný súd Bratislava I (OS).

"V piatok neskoro večer bola v zmysle paragrafu 204 odseku 1 Trestného poriadku podaná na Okresný súd Bratislava I obžaloba na siedmich obvinených. Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava I po naštudovaní veci určí čas rozhodovania v tejto veci aj po dohode s prokurátorom a obhajcami, pravdepodobne na nedeľu 14. júla popoludní," povedal v sobotu pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Polícia obvinila pre výtržnosti na Ventúrskej ulici v Bratislave siedmich ľudí, z toho štyroch občanov Holandska a troch občanov Poľska. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti.

Obvinení boli eskortovaní do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní.

Policajti v rámci objasňovania tohto skutku žiadajú o pomoc všetkých, ktorí si udalosť natáčali mobilom, aby záznam poskytli na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave I na Sasinkovej ulici.

V rámci trestného konania sa v súčasnosti zisťuje aj počet poškodených a rozsah spôsobenej škody.

Po stredajšej (10. 7.) bitke na Ventúrskej ulici polícia zadržala a zaistila 107 osôb, z toho 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Zranených bolo podľa nej 17 osôb z táborov fanúšikov. Bulharskí fanúšikovia na Slovensko prišli na štvrtkový futbalový zápas svojho tímu v Ružomberku. Poľskí a holandskí fanúšikovia zas chceli podľa polície narušiť stredajší zápas Slovana proti tímu z Čiernej Hory.