Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nemocnica Levice dostala do daru devätnásť televízorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

V súčasnosti v nej pracuje približne 600 zamestnancov. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160.000 obyvateľov, pričom ide o jednu z najväčších nemocníc v Nitrianskom kraji.

Levice 9. novembra (TASR) - Nemocnica Levice dostala do daru 19 televíznych prijímačov. Ako TASR informovala Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá nemocnicu riadi, tie budú rozdelené na jednotlivé oddelenia.

Vedenie nemocnice verí, že dar poteší hlavne pacientov, ktorí sú vzhľadom na svoje diagnózy pripútaní na nemocničné lôžko, a aspoň takýmto spôsobom im pomôže byť v kontakte s okolitým svetom a spríjemní im tak pobyt v nemocnici. "Teší ma, že aj v dnešnej uponáhľanej dobe, kedy občas zabúdame na empatiu, ľudskosť a ochotu pomáhať si navzájom, sa nájdu ľudia, ktorí sú ochotní aj takýmto gestom pomáhať,“ povedala riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

V Nemocnici Levice liečili v minulom roku viac ako 13.000 pacientov, ambulantne ošetrili viac ako 75.000 pacientov. V súčasnosti v nej pracuje približne 600 zamestnancov. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160.000 obyvateľov, pričom ide o jednu z najväčších nemocníc v Nitrianskom kraji.