Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

ÚSPECH KRIMINALISTOV: Odhalili páchateľa rozsiahlej trestnej činnosti

Snímka polície. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

Žiarsky vyšetrovateľ mužovi vzniesol obvinenie za nedovolené ozbrojovanie, marenie výkonu úradného rozhodnutia, porušovanie domovej slobody a niekoľko skutkov krádeží.

Žiar nad Hronom 6. decembra (TASR) - Žiarskym a banskobystrickým krajským kriminalistom sa podarilo odhaliť neznámeho páchateľa rozsiahlej trestnej činnosti, ktorý operoval na území viacerých krajov Slovenska. Ako informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na sociálnej sieti, ide o 32-ročného muža, ktorý pri policajnej kontrole namiesto dokladov vytiahol na policajtov zbraň.

Vozidlo so spomínaným mužom sa policajti rozhodli skontrolovať po tom, čo sa v obci Lehôtka pod Brehmi podarilo policajnej hliadke nájsť v tráve neďaleko cesty dva ukradnuté elektrobicykle. Pre veľkú rýchlosť vozidla sa im ho však podarilo zastaviť až na konci obce.

"Policajti vyzvali vodiča, aby predložil predpísané doklady. Ten však namiesto dokladov vytiahol spoza pása strelnú zbraň. Policajti zareagovali okamžite, 32-ročného muža odzbrojili a spacifikovali," uvádza KR PZ.

Ako dodáva, ďalšími úkonmi zistili, že ide o páchateľa rozsiahlej majetkovej trestnej činnosti. Pri domovej prehliadke v Banskej Štiavnici objavili policajti množstvo kradnutých vecí aj pracovného náradia.

Žiarsky vyšetrovateľ mužovi vzniesol obvinenie za nedovolené ozbrojovanie, marenie výkonu úradného rozhodnutia, porušovanie domovej slobody a niekoľko skutkov krádeží. Krajský vyšetrovateľ v Banskej Bystrici ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu týkajúceho sa drogovej trestnej činnosti.