Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Žilinská univerzita otvorila akademický rok pre takmer 8000 študentov

Na snímke prednášková aula v zrekonštruovanej budove AR Žilinskej univerzity (UNIZA) v Žiline 24. septembra 2018. Foto: TASR

Prioritou zostáva spolupráca so štátnymi inštitúciami a praxou, uviedol rektor UNIZA Ján Čelko.

Žilina 25. septembra (TASR) - Žilinskú univerzitu v Žiline (UNIZA) ukončilo počas sedemdesiatročnej existencie 90.000 absolventov. Po otvorení akademického roka takmer pre 8000 študentov o tom v pondelok informovala Adriana Valentovičová z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.

"Najväčšou výhodou zo sedemdesiatročnej histórie je, že sa naša alma mater úspešne adaptovala na potreby súčasnosti. Vzdelávanie najmä mladej generácie je práca vo verejnom záujme. Prioritou zostáva spolupráca so štátnymi inštitúciami a praxou," uviedol rektor UNIZA Ján Čelko.

Podotkol, že za kvalitou vzdelávacej inštitúcie stoja predovšetkým ľudia - jeho predchodcovia, kolegovia, učitelia, zamestnanci i študenti, ktorí sú pevnou súčasťou akademického života UNIZA. "Želám univerzite múdrosť, ktorá načrtne humánnejšie limity ľudského prežívania ponukou nových hodnôt, zmyslu života i orientáciou na takú kvalitu, ktorá bude zodpovedať potrebám človeka postmodernej spoločnosti," doplnil Čelko.