Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zimný štadión v Liptovskom Mikuláši sa dočká rekonštrukcie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Projekt modernizácie štadióna zahŕňa požiadavky vyhovujúce na najbližších 30 rokov užívania budovy.

Liptovský Mikuláš 22. mája (TASR) – Zimný štadión v Liptovskom Mikuláši sa po 50 rokoch dočká zásadnej rekonštrukcie v hodnote dva milióny eur. Pri príležitosti začiatku stavebných prác odhalili v utorok predstavitelia radnice, zástupca zhotoviteľa a Mestského Hokejového klubu 32 Liptovský Mikuláš tabuľu, ktorá odkazuje na prvú komplexnú obnovu štadióna od roku 1967.

Projekt modernizácie štadióna zahŕňa požiadavky vyhovujúce na najbližších 30 rokov užívania budovy. "Rekonštrukciou sa naplnia aj dlhoročné túžby mikulášskych hokejových generácií. Získaním dotácie sme si potvrdili uznanie mikulášskych športových tradícií a samotná rekonštrukcia podporí aj budúcnosť hokeja," povedal primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Na objekte obnovia strešný plášť, zrekonštruujú tiež severnú fasádu a časť západnej tribúny. Zástupca zhotoviteľa stavby Matúš Barkóci uviedol, že okrem obnovy strechy asanujú i celú severnú tribúnu. "Zrekonštruujeme i šatne a sociálne zariadenia tohto štadióna," dodal.

Priestor súčasných tréningových priestorov A mužstva pôdorysne predĺžia a nadstavia na úroveň troch nadzemných podlaží. Severozápadný vstup od plavárne bude mať formu presklenej haly. Na prvom nadzemnom podlaží v severnej a západnej časti objektu vymenia podlahy. Na druhom podlaží na severnej strane vzniknú aj hygienické zariadenia pre divákov a návštevníkov zimného štadióna. Na treťom podlaží budú priestor hľadiska, miestnosti pre trénerov a plánovaná miestnosť pre ozvučenie štadióna. V mieste súčasného bufetu pod západnou tribúnou zrealizuje zhotoviteľ tri nové šatne pre mládež. Novovybudovaná šatňa rozhodcov s hygienou bude situovaná pod tribúnou na východnej strane.

Finančné prostriedky na rekonštrukciu zimného štadióna vo výške 1.500.000 eur pridelili mestu z rezervy predsedu vlády SR na základe dopytovania sa šéfa radnice prostredníctvom Ministerstva financií SR. Ten požiadal vládu o dotáciu už v júni 2015 počas výjazdového rokovania v Ružomberku. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej je z mestského rozpočtu nateraz na projekt vyčlenených 450.000 eur.

Ukončenie rekonštrukcie je naplánované do 180 dní od podpisu zmluvy o dielo. "Budeme sa snažiť, aby do polovice októbra bola pripravená ľadová plocha na začatie hokejovej sezóny," dodal Barkóci.