Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Zomrel dlhoročný poslanec mesta Prešov Ivan Benko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ivan Benko robil dlhé roky dobrovoľníka pre hendikepované deti na vozíku. Jeho posledné volebné obdobie bol po mozgovej príhode sám na invalidnom vozíku.

Prešov 4. decembra (TASR) – Po dlhej a ťažkej chorobe zomrel v pondelok ráno vo veku 70 rokov posledný predseda Mestského národného výboru (MsNV) v Prešove a dlhoročný prešovský mestský poslanec Ivan Benko. Informovala o tom hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová. Posledná rozlúčka so zosnulým bude v stredu 6. decembra o 12.00 h v Dome smútku na hlavnom cintoríne v Prešove.

Ivan Benko pôsobil od ukončenia vysokoškolského štúdia 27 rokov v prešovskej samospráve ako odborný pracovník. Od Nežnej revolúcie až do prvých slobodných komunálnych volieb bol predsedom MsNV a potom niekoľko volebných období poslancom mestského zastupiteľstva. Ostatné aktívne roky života bol riaditeľom vysokoškolského internátu. Vďaka svojmu odhodlanému prístupu k plneniu poslaneckých povinností pozitívne ovplyvnil život občanov nielen vo svojom volebnom obvode, ale v celom meste.

Aktívne sa podieľal na organizovaní rôznych kultúrnych, športových i spoločenských akcií. Hrával na basu a tubu vo viacerých hudobných zoskupeniach a moderoval mnohé podujatia. Angažoval sa v sociálno-občianskych a spoločenských projektoch. Ešte v máji zorganizoval benefičný Koncert pre radosť na podporu prešovskej onkológie.

Dlhé roky robil dobrovoľníka pre hendikepované deti na vozíku. Jeho posledné volebné obdobie bol po mozgovej príhode sám na invalidnom vozíku.

V priestoroch vstupu na radnici na Hlavnej ulici je umiestnená kondolenčná kniha, do ktorej môžu občania zápisom prejaviť svoju sústrasť či spolupatričnosť pozostalým.