Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia zatkla vo Zvolene dvoch mužov priamo pri predaji drog

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na území celej Slovenskej republiky a predovšetkým v okresoch Banskobystrického kraja predávali kokaín a extázu.

Zvolen 11. júla (TASR) - V okrese Zvolen zatkli v utorok (10.7.) večer policajti pri predaji drog dvoch mužov. V súčasnosti už 26-ročný muž z okresu Žiar nad Hronom a 32-ročný muž z Prievidze čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi v spolupáchateľstve.

"Obvinení od začiatku tohto roka až do súčasnosti, na území celej Slovenskej republiky a predovšetkým v okresoch Banskobystrického kraja, bez povolenia prechovávali a následne za účelom finančného zisku odpredávali ďalším odberateľom drogy, a to kokaín a extázu," informovala banskobystrická policajná krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Pri ich zadržaní zaistila na mieste polícia väčšie množstvo neznámych látok. Predbežným skúmaním podľa Faltániovej zistila, že ide o viac ako kilogram kokaínu a takmer 2000 tabliet extázy. "Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvinených umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Za takýto závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov," dodala hovorkyňa.