Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

A. Danko bol v Manchestri niekoľko hodín pred výbuchom

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf parlamentu poznamenal, že aj keď sa mnohokrát bezpečnostné opatrenia javia ako prehnané, práve v takýchto okamihoch si treba uvedomiť, že prevencia v boji proti terorizmu je viac ako potrebná.

Bratislava 23. mája (TASR) - V britskom Manchestri bol len niekoľko hodín pred výbuchom aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko. So synmi tam navštívil športové podujatie. Rodinám obetí vyjadril úprimnú sústrasť.

"O to viac prežívam tento ohavný čin, že len pár hodín pre výbuchom som tam bol so svojimi synmi. To, čo sa udialo a stále sa deje okolo nás, je absolútne nepochopiteľné a smutné," reagoval Danko.



Poznamenal, že aj keď sa mnohokrát bezpečnostné opatrenia javia ako prehnané, práve v takýchto okamihoch si treba uvedomiť, že prevencia v boji proti terorizmu je viac ako potrebná.

Incident v Manchestri, kde došlo v noci nadnes k explózii na popovom koncerte, si podľa polície vyžiadal najmenej 22 mŕtvych a približne 50 zranených. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zatiaľ nedisponuje informáciami, že by medzi obeťami výbuchu mali byť Slováci.