Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

A. Danko: Grécko klame EÚ a rozpráva rozprávky o úsporných opatreniach

Andrej Danko Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Vyzývame predsedu vlády SR, aby prestal robiť politiku proti vlastným občanom a konečne začal zastupovať v Bruseli záujmy Slovákov, povedal Andrej Danko.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Grécko a jeho politici dva roky klamú Európsku úniu (EÚ), rozprávajú rozprávky o úsporných opatreniach, pričom ich zadlženosť neustále stúpa. Grécke socialistické strany na čele s Panhelénskym socialistickým hnutím (PASOK) podporujú protesty Grékov voči úsporným opatreniam, dokonca v poradí tretí generálny štrajk.

Socialistická vláda Roberta Fica by preto mala využiť "priateľské kontakty s gréckymi socialistami na ich osvetu a stabilizáciu situácie". Pre TASR to uviedol predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Dodal, že práve PASOK, ktorý dnes sympatizuje so štrajkujúcimi, má veľký podiel na aktuálnych problémoch Grécka.

"Vyzývame predsedu vlády SR Roberta Fica, aby prestal robiť politiku proti vlastným občanom a konečne začal zastupovať v Bruseli záujmy Slovákov. Treba, aby povedal, že Slovensko sa už odmieta pozerať, ako sa európsky Titanic s eurosocialistickým velením a obrovskou gréckou dierou na boku definitívne potápa," zdôraznil Danko.

"Grécko svojím nezodpovedným konaním ohrozuje vývoj v Európe, spoločnú menu euro, naše dôchodky, ale aj budúcnosť našich detí. Grécko nekoná, a žiada o ďalšie pôžičky," doplnil. Podľa Danka slovenská vláda "škrtí" občanov konsolidačnými opatreniami, aby potom zo spoločných peňazí podporovala krajiny a politikov, ktorí s EÚ hrajú nečestnú hru.