Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

FOTO: Danko: Slovensko je na Nasťu hrdé,dala národu radosť ako málokto

Na snímke vpravo predseda Národnej rady SR Andrej Danko a vľavo slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová počas obeda na Bratislavskom hrade 16. mája 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predseda NR SR skonštatoval, že úspechy, ktoré biatlonistka dosahuje, nie sú náhoda.

Bratislava 16. mája (TASR) - Slovenská republika je na biatlonistku Anastasiu Kuzminovú neskutočne hrdá, toľko radosti ako ona dokázal tomuto národu priniesť iba málokto. Vyhlásil to predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS), ktorý na Bratislavskom hrade hostil obedom úspešnú slovenskú olympioničku. Kuzminová na februárovej zimnej olympiáde v juhokórejskom Pjongčangu získala jednu zlatú a dve strieborné medaily.

"Vyjadrujem veľký obdiv a klaniam sa vášmu úspechu. Som šťastný, že takí úspešní ľudia našli na svetovej mape Slovensko. Som rád, že pani Kuzminová prišla z úžasného Ruska na Slovensko. Stala sa našou Nasťou a symbolom pre našu mládež a ľudí, ktorí chcú niečo dokázať. Berieme vás ako našu súčasť," uistil Danko.

Na snímke vpravo predseda Národnej rady SR Andrej Danko, vľavo slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová, druhý sprava prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel počas obeda na Bratislavskom hrade 16. mája 2018 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar

Po hodinovom obede aj v spoločnosti Kuzminovej manžela Daniela Danko skonštatoval, že úspechy, ktoré Kuzminová dosahuje, nie sú náhoda. "Videl som úžasný manželský pár a súhru, úžasné človečenstvo a dobrotu," dodal.

Kuzminová tvrdí, že ju potešilo každé jedno slovo. "Vážim si, že sledujete naše úspechy, vážim si uznanie a pochvalu. Potvrdzujem, že tieto moje úspechy nie sú pre mňa, ale pre celé Slovensko. Budem sa snažiť reprezentovať čo najlepšie aj naďalej. Či už ako športovkyňa, alebo v inej funkcii," uzavrela.