Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Andrej Danko vystúpi v pléne českého parlamentu

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR Jakub Kotian

Schôdza bude venovaná 100. výročiu prvého zasadnutia Česko-Slovenského Revolučného národného zhromaždenia. Pri tejto príležitosti vystúpi so svojím príhovorom v pléne aj Danko.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Andrej Danko sa v stredu 14. novembra zúčastní ako čestný hosť na otvorení 21. schôdze Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR. TASR o tom informoval Tomáš Kostelník, hovorca predsedu NRSR.

Schôdza bude venovaná 100. výročiu prvého zasadnutia Česko-Slovenského Revolučného národného zhromaždenia. Pri tejto príležitosti vystúpi so svojím príhovorom v pléne aj Danko. Stane sa tak prvým politikom zo Slovenska, ktorý predstúpi pred poslancov českého parlamentu.

"Je to pre mňa česť, že po 25 rokoch samostatnosti Slovenskej republiky a Českej republiky môžem vystúpiť na parlamentnej pôde u našich bratov," povedal predseda NRSR, ktorý bude po ruskom exprezidentovi Borisovi Jeľcinovi a končiacom predsedovi Snemovne reprezentantov USA Paulovi Ryanovi len tretím zahraničným politikom, ktorý v ére českej samostatnosti dostane túto možnosť.