Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

AZZZ SR a RÚZ považujú útok na premiéra za neprijateľný

Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024. Foto: TASR- Ján Krošlák

Zamestnávatelia združení v RÚZ odsudzujú akékoľvek násilie a útoky na politikov a verejných činiteľov.

Bratislava 15. mája (TASR) - Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR a Republiková únia zamestnávateľov (RÚZ) odsúdili stredajší útok na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). Ide podľa nich o neprijateľný a nepredstaviteľný čin v Európe 21. storočia.

"Nenávisť, násilie a agresivita prehlbujú polarizáciu spoločnosti. Musíme sa naučiť rešpektovať odlišné názory a komunikovať slušným spôsobom, tak ako nám to umožňuje parlamentná demokracia," uviedla AZZZ vo svojom stanovisku. Politických predstaviteľov, ale aj širokú verejnosť vyzvala, aby bola v týchto chvíľach súdržná a neprehlbovala napätie.

Zamestnávatelia združení v RÚZ odsudzujú akékoľvek násilie a útoky na politikov a verejných činiteľov. Informácie o postrelení premiéra Fica označili za znepokojujúce. "Násilie v civilizovanej spoločnosti sa nedá tolerovať a útok na predsedu vlády je v Európe 21. storočia nepredstaviteľný," podotkla RÚZ v tlačovom vyhlásení. Rovnako ako AZZZ zaželala predsedovi vlády skoré uzdravenie.