Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Meteorológovia varujú pred búrkami v strede a na východe SR

Foto: TASR/Ján Siman

Ďalej upozorňuje, že môžu vystúpiť vodné hladiny na malých tokoch a môžu sa vyskytnúť povodňové úkazy mimo tokov ako stekanie vody zo svahov, bahnotoky či zatápanie pivníc.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Na strednom a východnom Slovensku by sa dnes mohli vyskytnúť búrky s krúpami. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý preto vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami.

"S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 17 až 22 m/s," informuje SHMÚ s tým, že hrozia menšie škody na majetku. Ďalej upozorňuje, že môžu vystúpiť vodné hladiny na malých tokoch a môžu sa vyskytnúť povodňové úkazy mimo tokov ako stekanie vody zo svahov, bahnotoky či zatápanie pivníc.

Ilustračné foto
Foto: TASR

Bratislavskom kraji následky nočnej búrky odstraňovali hasiči



S následkami nočnej búrky, ktorá sa prehnala aj západom Slovenska mali plné ruky práce hasiči v Bratislavskom kraji. Pri odstraňovaní jej následkov zasahovali od približne 23:30 hodiny až do šiestej hodiny ráno hasiči z Bratislavy, z Pezinka a z Malaciek. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranné zboru v Bratislave.

Na postihnutých miestach okrem nich zasahovali aj príslušníci Závodného hasičského útvaru železníc Slovenskej republiky a Obecných hasičských zborov zo Senca a z Budmeríc.



Spolu podľa operačného strediska zasahovalo 35 príslušníkov a bolo nasadených 11 kusov hasičskej techniky. "Hasičské jednotky v súčasnosti vykonávajú technické práce na celom úseku," informovalo operačné stredisko.