Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

VIDEO: Ustanovujúce zasadnutie zastupiteľstva ŽSK bude 4. decembra

Na snímke vľavo predseda ŽSK Juraj Blanár a budúca predsedníčka Erika Jurinová počas brífingu v budove VÚC v Žiline. V Žiline dňa 8. novembra 2017. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Novozvolená predsedníčka ŽSK na oficiálnom povolebnom stretnutí ocenila korektnú kampaň a fakt, že hneď po ohlásení výsledkov jej Blanár zablahoželal.

Žilina 8. novembra (TASR) – Ustanovujúce zasadnutie nového zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) bude 4. decembra v Sobášnom paláci v Bytči. Dohodli sa na tom v stredu dosluhujúci predseda ŽSK Juraj Blanár a novozvolená predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

"Je po voľbách, skončila sa politická súťaž a ja chcem pogratulovať budúcej pani predsedníčke za to, že získala väčšiu podporu ako ja vo voľbách. Som veľmi rád, že prijala moje pozvanie na stretnutie. Pozval som ju preto, aby som ju informoval o ustanovujúcom zasadnutí zastupiteľstva ŽSK, ktoré sa uskutoční 4. decembra o 10.00 hodine tradične v Sobášnom paláci v Bytči," skonštatoval Blanár.

Ako dodal, s novou predsedníčkou ŽSK sa dohodli, akým spôsobom budú spoluorganizovať zasadnutie nového zastupiteľstva. "Z dnešného stretnutia mám veľmi dobrý pocit a som rád, že sme sa zhodli, že takýmto spôsobom by sa mala udržiavať politická kultúra," zdôraznil Blanár.



Jurinová ocenila korektnú kampaň a fakt, že hneď po ohlásení výsledkov jej Blanár zatelefonoval a zablahoželal. "Beriem to ako taký krok možno k tej budúcej spolupráci v rámci pôsobnosti, ktorá ma teraz čaká," povedala nová predsedníčka ŽSK.

Prvým krokom v novej funkcii bude podľa nej zriadenie fondu na podporu rodín v životnej kríze. "Predpokladám, že všetci viete, čo bolo témou predvolebnej kampane, takže prioritou bude aj oblasť ciest a oblasť zdravotníctva," doplnila Jurinová.