Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Z. Zimenová vstupuje do poslaneckého klubu SaS

Na archívnej snímke Zuzana Zimenová. Foto: TASR - Michal Svítok

Zuzana Zimenová kandidovala do parlamentu so stranou #Sieť, ktorá sa krátko po zostavení vlády v roku 2016 v parlamente rozpadla a zostali po nej nezaradení poslanci.

Bratislava 15. júna (TASR) - Poslankyňa Národnej rady SR Zuzana Zimenová vstupuje do klubu strany SaS. Oznámil to na tlačovej konferencii v parlamente šéf liberálov Richard Sulík spolu so Zimenovou a šéfkou klubu Natáliou Blahovou. Klub SaS tak bude mať po novom v parlamente 20 poslancov. Zimenová sa má venovať inkluzívnemu vzdelávaniu.

"Prácu Zuzany Zimenovej vnímam ako vysoko odbornú, myslím si, že v oblasti školstva má silné meno. SaS jej stranou odborníkov, preto som rád, že Zuzana Zimenová sa rozhodla vstúpiť do klubu SaS. Bude sa venovať inkluzívnemu vzdelávaniu," povedal Sulík. Spolupráca by mala byť podľa neho dlhodobejšia ako po ďalšie voľby.

Školstvo je podľa SaS v zlom stave a je pre stranu "kruciálna oblasť". "Pre mňa ako predsedu SaS je dôležité, že máme ďalšiu veľmi dôležitú oblasť pokrytú a že sme opäť o krôčik viac pripravení prevziať zodpovednosť za našu krajinu po ďalších voľbách," doplnil Sulík. Zo vstupu Zimenovej do klubu sa teší aj Blahová. "Zdieľame spoločné hodnoty," poznamenala.

Zimenová považuje ponuku vstúpiť do klubu SaS ako ocenenie jej práce v parlamente. "Prijala som ju preto, lebo s poslancami SaS sa mi veľmi dobre spolupracuje, máme veľa prienikov. Teším sa, že teraz bude táto práca ešte intenzívnejšia," vysvetlila Zimenová. Zdôraznila, že vždy pôsobila ako nestraníčka a odborníčka, nebola členkou politických strán.

Zuzana Zimenová kandidovala do parlamentu so stranou #Sieť, ktorá sa krátko po zostavení vlády v roku 2016 v parlamente rozpadla a zostali po nej nezaradení poslanci. Do snemovne sa dostala až po tom, čo sa zakladateľ #Siete Radoslav Procházka vzdal svojho mandátu. Zimenová tak nastúpila na jeho miesto ako náhradníčka. Spolupracovala aj s ďalšími odídencami zo #Siete na čele s Miroslavom Beblavým, ktorí neskôr založili mimoparlamentnú stranu Spolu.

Beblavý pripomína, že Zimenová nie je členkou Spolu ani mimoparlamentnú stranu nespoluzakladala. "Podľa jej slov nikdy do žiadnej politickej strany nevstúpila a nevstúpi, pretože chce byť nezávislou odborníčkou," uviedol Beblavý. Zimenová informovala kolegov, s ktorými dosiaľ spolupracovala, že prijíma ponuku stať sa ako nestraníčka expertkou SaS na inkluzívne vzdelávanie. "A tým pádom aj členkou ich parlamentného klubu. Želáme jej v tejto spolupráci veľa úspechov," doplnil Beblavý.