Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Bruna B. odsúdili za schvaľovanie terorizmu na 16 mesiacov podmienečne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra zadržala mladistvého v októbri 2022.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 2. apríla (TASR) - Mladistvý Bruno B. dostal za schvaľovanie terorizmu a ďalšie trestné činy podmienečný 16-mesačný trest odňatia slobody s dvojročnou skúšobnou dobou. Dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a mladistvým schválil v závere marca Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Súd dňa 20. 3. 2024 schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a obvineným mladistvým B. B.," podotkla hovorkyňa. Schválená dohoda sa skladá z 11 bodov, okrem zločinu niektorých foriem účasti na terorizme ide aj o extrémistické trestné činy.

"Súd na verejnom zasadnutí zistil, že dohoda o vine a treste, uzavretá medzi obvineným a Úradom špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR, bola uzavretá v súlade s ustanoveniami Trestného poriadku," priblížila hovorkyňa. Rozhodnutie súdu nadobudlo právoplatnosť jeho vyhlásením.

Národná kriminálna agentúra zadržala mladistvého v októbri 2022. Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro. Išlo o akciu s názvom Balerion.