Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pyrotechnické prehliadky nepotvrdili bombovú hrozbu na súdoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

V Bratislave evakuovali vo štvrtok budovy všetkých súdov.

Bratislava 20. júna (TASR) – Preverovanie oznámenia o bombovej hrozbe na bratislavských súdoch, ktoré polícia prijala vo štvrtok dopoludnia, sa skončilo s negatívnym výsledkom. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

"Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia. Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené v čase okolo 10.15 h s negatívnym výsledkom," uviedla hovorkyňa s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

V Bratislave evakuovali vo štvrtok budovy všetkých súdov. Bola medzi nimi aj budova Najvyššieho súdu (NS) SR v Bratislave, v ktorej sídli aj ministerstvo spravodlivosti.

Bombové poplachy v budovách súdov v SR v rokoch 2018 a 2019



22. februára 2018 - V Bratislave evakuovali budovy všetkých súdov vrátane Najvyššieho súdu SR, kde sídli aj Ministerstvo spravodlivosti SR. Bombovú hrozbu policajtom nahlásili krátko pred 9.00 h. Oznamovateľ presne nešpecifikoval adresu konkrétneho súdu. Policajti vykonali v priestoroch bratislavských súdov všetky potrebné opatrenia. Nález bol negatívny.

13. marca 2018 - Krátko pred 9.30 h bola na linke 112 prijatá informácia o údajnom umiestnení výbušného systému v priestoroch budovy súdu. Nakoľko oznamovateľ presne nešpecifikoval adresu konkrétneho súdu, policajti vykonávali v priestoroch súdov na území hlavného mesta SR všetky potrebné opatrenia. Pravdivosť informácie sa nepotvrdila.

26. marca 2018 - Pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali budovu súdov v Košiciach na Štúrovej ulici. Krátko po 10.40 h bolo v budove Krajského súdu v Košiciach prijaté telefonické oznámenie, že v budove je bomba. Nález bomby sa nepotvrdil.

9. apríla 2018 - Pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali budovu súdov na Štúrovej ulici v Košiciach. Polícia vykonala všetky potrebné bezpečnostné opatrenia, bomba sa nenašla.

12. apríla 2018 - Všetky slovenské súdy musela polícia po nahlásení bomby evakuovať. Evakuovali aj budovu Ministerstva spravodlivosti SR. Hrozba sa nepotvrdila.

9. mája 2019 - Na okresných súdoch na Slovensku vrátane Justičného paláca a budovy Ministerstva spravodlivosti SR, kde sídli aj Najvyšší súd SR, nahlásili bomby. Preverovanie bombovej hrozby sa skončilo s negatívnym výsledkom.

16. mája 2019 – Evakuáciu budov súdov v Košiciach a Michalovciach si vyžiadala údajná bombová hrozba. Na tiesňovú linku 112 krátko pred 10.00 páchateľ oznámil, že na súde v oboch mestách je uložená bomba. Hrozba sa po preverení nepotvrdila.

28. mája 2019 - Pre nahlásenie údajného uloženia výbušniny polícia evakuovala Justičný palác, v ktorom sídli Krajský súd v Bratislave a Okresný súd Bratislava I, a budovu, v ktorej sídli Najvyšší súd SR a Ministerstvo spravodlivosti SR. Nález bomby sa nepotvrdil.