Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Choma oznámil, že zostane primátorom Žiliny

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Choma nebude ministrom dopravy, ostane pri svojej doterajšej funkcii, ktorú zastáva a to primátor mesta Žiliny.

Žilina 13. marca (TASR) – Bývalý generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Igor Choma (Smer-SD) je pevne rozhodnutý zostať na poste primátora Žiliny. Napriek tomu, že si vie predstaviť svoje pôsobenie i na poste ministra dopravy. Povedal to dnes v rozhovore pre TASR.

„Je to nesmierne lákavé, lebo mi to je srdcu blízke. Cítim sa byť doma v tejto oblasti. A viem si celkom neskromne predstaviť, že by som mohol zastávať funkciu ministra dopravy. Ale na druhej strane, tieto debaty tu už boli. A ja som sa pevne rozhodol, že ostanem na poste primátora mesta Žilina,“ skonštatoval Choma.

Zdôraznil, že si ctí mandát, ktorý dostal - byť primátorom v Žiline. „V každom prípade, štyri roky, na ktoré som sa zaviazal, budem pracovať ako primátor. Na ministra dopravy, prípadne na nového riaditeľa NDS budem musieť pôsobiť z tejto pozície, aby sa pokračovalo predovšetkým vo výstavbe D1 a D3,uviedol Choma.

Nový minister dopravy a riaditeľ NDS by mali podľa neho rozhodne preklenúť obdobie posledných dvoch rokov, ktoré pozastavilo výstavbu diaľnic. „Veľmi rýchlo naskočiť do toho, čo bolo pripravené a pokračovať vo výstavbe. Tam inej cesty niet. A myslím si, že D1 a D3 sú dnes nielen z pohľadu Žiliny, ale z pohľadu Slovenska zásadnými komunikáciami, ktoré treba stavať,“ dodal žilinský primátor.