Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

CHRENEK: Máme príležitosť priniesť Európu na Slovensko

Na snímke vedúci zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Hosťom Pavla Demeša v relácii SVET Tu a teraz je Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Bratislava 3. augusta (TABLET.TV) – Slovenské predsedníctvo je príležitosťou priniesť Európu na Slovensko, myslí si Dušan Chrenek zo zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. „Robíme všetko preto, aby bolo slovenské predsedníctvo úspešné, aby sa dosiahli pozitívne výsledky a aby Európa bola v lepšom stave,“ uviedol v relácii SVET Tu a teraz.

Dôležitým nástrojom k úspechu je podľa Chreneka aj komunikácia s ľuďmi a podpora informovanosti občanov o cieľoch predsedníctva v Rade EÚ. Zastúpenie Európskej komisie preto spolupracuje aj s Ministerstvom zahraničných vecí SR. Ako efektívny nástroj Chrenek označil aj lepšiu komunikáciu politikov s občanmi o rozhodnutiach Európskeho parlamentu, a to aj na regionálnej úrovni.




Ako uviedol, nedávne referendum o vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie ďalšie rokovania na Slovensku nepoznačia. „Slovenské predsedníctvo táto udalosť nezasiahne,“ povedal Chrenek. Na bratislavskom summite o budúcnosti Európskej únie, ktorý sa uskutoční 16. septembra, sa zástupcovia Veľkej Británie nezúčastnia.

Pozrite si reláciu Svet Tu a teraz s moderátorom Pavlom Demešom.