Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Človek v ohrození dodala drevo pre 300 rodín v Zakarpatskom regióne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Každá rodina dostala približne päť kubických metrov paliva, čo by malo podľa ukrajinských štandardov vystačiť na bezpečné prežitie celej zimy.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Nezisková organizácia Človek v ohrození zabezpečila dodávku palivového dreva pre 300 ukrajinských rodín v Zakarpatskom regióne. Ide o pomoc takmer za 136.000 eur. Týka sa horských regiónov Rachov a Ťačiv, ktoré sú úplne odrezané od dodávky plynu či elektriny.

"Zima na Ukrajine je už citeľná. V dôsledku prebiehajúcej vojny sa množstvo rodín ocitlo bez elektriny či plynu, preto sme zabezpečili a stále budeme zabezpečovať dodávky palivového dreva pre rodiny, ktoré sú v núdzi," skonštatovala manažérka komunikácie a PR organizácie Simona Stískalová.

Logistickej misii predchádzalo memorandum medzi neziskovou organizáciou a geografickou časťou Zakarpatsko, do ktorého dodávka dreva smerovala. Nákladné vozidlá s narezaným palivovým drevom dorazili do Ťačiva 2. decembra. Prvá distribúcia rodinám sa konala 6. decembra. Každá rodina dostala približne päť kubických metrov paliva, čo by malo podľa ukrajinských štandardov vystačiť na bezpečné prežitie celej zimy.