Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Cudzinecká polícia od decembra rozširuje elektronické služby

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) dodal, že dôvodom je snaha sprístupniť služby čo najväčšiemu počtu cudzincov.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Cudzinecká polícia od decembra rozširuje elektronické služby. Ruší sa územná pôsobnosť oddelení cudzineckej polície pri podávaní žiadostí o udelenie prechodného, trvalého pobytu či dlhodobého pobytu a žiadostí o udelenie národného víza. Žiadateľ teda po novom nemusí vybavovať svoje záležitosti na oddelení cudzineckej polície podľa miesta pobytu. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Požiadať o udelenie pobytu, overenie pozvania či udelenie víz možno na ktoromkoľvek z 13 oddelení cudzineckej polície na Slovensku. Celé konanie o žiadosti prebehne na oddelení, ktoré si klient zvolí," vysvetlil rezort. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) dodal, že dôvodom je snaha sprístupniť služby čo najväčšiemu počtu cudzincov.

Rezervačný systém sa zároveň rozširuje o ďalšie životné situácie. Zarezervovať si termín bude možné aj v prípade žiadosti o udelenie tolerovaného pobytu či overenia pozvania, pri žiadostiach o víza alebo o ich predĺženie, takisto pri žiadosti o alternatívny autentifikátor a pri ďalších úkonoch.

Ostatné úkony, ktoré nie sú v rezervačnom systéme, ako napríklad prevzatie dokladov či doloženie dokumentov k žiadostiam, je možné vykonať na zvolenom oddelení cudzineckej polície počas stránkových hodín od 15.00 do 15.30 h, pripomenul rezort.