Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

D. Lipšic by za úspech považoval, ak by vládu zostavila pravica

Foto: TASR/Michal Svítok

Lipšic, ktorý do volebnej centrály prišiel okolo 11.00 h zo zásahu na Krásnej Hôrke, nechcel komentovať predbežné výsledky a vyzval na opatrnosť v súvislosti s exit pollmi.

Bratislava 11. marca (TASR) - Podpredseda Kresťanskodemokratického hnutia Daniel Lipšic by za volebný úspech KDH považoval taký výsledok, na základe ktorého by pravica mohla zostaviť vládu a na Slovensku by tak nebola vláda Roberta Fica. Odpoveď na otázku, či si vie predstaviť koalíciu KDH so Smerom-SD, si podľa vlastných slov požičal od kolegu Radoslava Procházku: "Škaredé veci si netreba predstavovať, lebo sa potom skôr stanú."

Lipšic, ktorý do volebnej centrály prišiel okolo 11.00 h zo zásahu na Krásnej Hôrke, nechcel komentovať predbežné výsledky a vyzval na opatrnosť v súvislosti s exit pollmi. "Pred dvoma rokmi, šiestimi rokmi bola niekde eufória, ktorá sa o pár hodín na to výrazne zmenila," zdôvodnil.

Tu bude player


Predseda hnutia Ján Figeľ po polnoci na brífingu vyhlásil, že ak Smer-SD získa väčšinu, mal by mať odvahu prevziať za ňu zodpovednosť. "Ak naša cesta získa dostatočnú podporu, sme pripravení urobiť všetko pre jej naplnenie," doplnil. Všetko ostatné prichádza podľa Figeľa ako téma vtedy, ak by ani pravica, ani ľavica nezískala dostatok mandátov na zostavenie vlády.

Líder kresťanských demokratov poďakoval aj svojim voličom. Pripomenul, že pred šiestimi rokmi skončilo KDH na šiestom mieste, vo voľbách v roku 2010 na štvrtom a dnes je na striebornej priečke. Po brífingu predseda z centrály odišiel.

Prečítajte si aj: